Arveforhold

​Kære brevkasse,

Jeg skriver til jer, fordi jeg har fundet ud af, at min søster har fået store pengebeløb hvert år, af vores mor. Min søster og jeg har ikke haft kontakt i vores voksenliv, men har dog fundet hinanden efter vores mors død, og i den forbindelse fortalte hun altså, at hun havde fået en masse penge de sidste 5-8 år. Begge vores forældre er nu gået bort og vi skal nu arve. Jeg har derfor brug for at vide, om det var i orden at min mor gav min søster penge på denne måde? Såfremt det ikke er, hvad kan jeg så kræve?​

Svar:

Hej

Din mor har formentlig siddet i uskiftet bo efter din fars død. Som længstlevende har hun ret til at råde over boet, men kun såfremt denne råden ikke misbruges. Hvornår der er tale om at råderetten er blevet misbrugt, kommer an på en konkret vurdering. Imidlertid vil større gaver eller arveforskud, kunne betragtes som misbrug.

Såfremt visse betingelser opfyldes, vil gaverne/arveforskuddene til din søster kunne omstødes, hvorfor der skal ske tilbagelevering af disse. Du skal dog overveje om du vil forsøge at få gaverne/forskuddene omstødt, da det kan give anledning til konflikt med din søster.

Slutteligt kan der gøres opmærksom på, at såfremt pengebeløbene har været arveforskud, og disse ikke kan omstødes, skal de tildelte arveforskud fratrækkes i din søsters arv, når boet er opgjort.

Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en advokat, såfremt du ønsker yderligere hjælp i forbindelse med sagen.

​Advokathuset Nordsjælland

Hillerød, den 20/9 2018

Jørgen P. Olsen

Advokathuset Nordsjælland

​Medlem af Advokatsamfundet & Danske Advokater

CVR: 31471591

Kontakt os

​Advokathuset Nordsjælland

Slotsgade 48, 3400 Hillerød

Klik her for rutevejledning

Ønsker du at skrive til os direkte, kan du benytte vores kontaktformular her.

mail@advokathus.dk

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar ved telefonen

hverdage kl. 08.00 - kl. 15.00.