​Arealmangel ved køb af fast ejendom ​

​Kære Brevkasse

I slutningen af 2016 købte jeg et hus. I salgsopstillingen og i BBR stod huset opgivet til 188 m2. Nu har jeg imidlertid, i forbindelse med renovering af huset, fundet ud af at ejendommen kun er 167 m2. Jeg mener selvfølgelig at være berettiget til kompensation fra sælgeren, ejeskifteforsikringen eller ejendomsmægleren grundet de fejlagtige oplysninger.

Spørgsmål:

Hvem skal jeg kontakte vedrørende dette og hvad kan jeg kræve?

Svar:

Arealmangler har betydning for handelsværdien, hvorfor en større arealmangel kunne være værdiforringende.

En række afgørelser fastslår at arealafgivelser, i forhold til det der blev oplyst i salgsopstillingen, ikke er omfattet af den ansvarsfritagelse som sælger som udgangspunkt får ved, at fremlægge tilstandsrapporter og tilbyde ejerskifteforsikring til køber.

Af sælger vil du derfor som udgangspunkt kunne kræve afslag i købesummen eller erstatning.

Sælgers oplysning om arealet i salgsopstillingen kan dog også ses som en garanti. Når sælger har givet en garanti vil denne blive ansvarlig alene fordi han ikke har opfyldt garantien.

Du vil altså kunne fremsætte et krav overfor sælgeren.

I forhold til ejendomsmægleren, vil et krav om erstatning kunne bygge på en betragtning om hvorvidt ejendomsmægleren kunne eller burde have konstateret afvigelsen. Medmindre arealmanglen er meget tydelig og let at konstatere, vil et krav mod ejendomsmægleren næppe give erstatning. Salgsopstillingen kan med angivelse af kvadratmeter have karakter af en garanti, hvorfor ejendomsmægleren på dette grundlag eventuelt vil kunne være ansvarlig.

Der synes ikke at være grundlag for at fremsætte krav overfor ejerskifteforsikringen.

Jeg vil anbefale dig at tale med en boligadvokat for et helt konkret råd.

​Advokathuset Nordsjælland

Erik Turley 

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmainfo

lillelogo

Advokathuset Nordsjælland 

​CVR: 31471591

Slotsgade 48

3400 Hillerød

Advokathuset Nordsjælland
Slotsgade 48, 3400 Hillerød