Erhverv​

​Generationsskifte af erhverv og virksomheder

​Advokathuset Nordsjælland yder individuel og personlig rådgivning vedrørende både tilrettelæggelse og gennemførelse af generationsskifte af erhvervsvirksomheder og andre aktiver.

Vi rådgiver blandt andet ved:

  • ​Rådgivning vedrørende valg af virksomhedsform
  • Virksomhedsoverdragelsesaftaler
  • Virksomhedsomdannelse, køb af egne aktier, spaltning eller brug af skattefrie omstruktureringsformer
  • Bør overdragelse ske fuldt ud eller successivt
  • Due diligence
  • Skatte- og afgiftsmæssige forhold
  • Finansiering af generationsskiftet

Vi rådgiver såvel små og mellemstore som større virksomheder i Hillerød og resten af Nordsjælland ved generationsskifte, hvad end det drejer sig om et planlagt eller uplanlagt skifte, og om det er i selskabsform eller en personligt ejet virksomhed.

Få størst udbytte ved et generationsskifte

Et generationsskifte kan både ske planlagt og pludseligt eksempelvis i forbindelse med virksomhedsejerens død. Uanset hvilken årsag, der ligger bag, kan vi være behjælpelige med at få det bedste ud af generationsskiftet, således det ikke kommer til at true virksomhedens eksistens.

Et planlagt generationsskifte kan – og skal helst – forberedes i god tid. Dette både fordi en tidlig planlægning kan indebære en mere hensigtsmæssig beskatning, og fordi overdragelsen af virksomheden dermed kan ske så ukompliceret som muligt.

Ejeren af virksomheden skal tidligt i forløbet gøre sig overvejelser omkring, hvornår og hvordan virksomheden skal overdrages, og både den nuværende og den nye ejer skal være bekendt med alle aspekter af overdragelsen. Her skal rollerne eksempelvis defineres, så der ikke opstår uenigheder eller samarbejdsproblemer mellem den gamle og den nye ledelse, ligesom det er vigtigt, at virksomheden ikke mister uundværlig værdi i form af både netværk, kundekontakter og vigtig viden.

​Rådgivning igennem hele forløbet

Vi har mangeårig erfaring inden for generationsskifte, og vi yder engageret og professionel rådgivning gennem hele forløbet, så det bedst mulige resultat kan opnås for alle involverede parter – uanset hvornår virksomheden ønskes overdraget, og hvem der skal overtage.

Hør meget mere om generationsskifte ved at kontakte:

Jørn Haandbæk Jensen

Advokathuset Nordsjælland

​Medlem af Advokatsamfundet & Danske Advokater

CVR: 31471591

Kontakt os

​Advokathuset Nordsjælland

Slotsgade 48, 3400 Hillerød

Klik her for rutevejledning

Ønsker du at skrive til os direkte, kan du benytte vores kontaktformular her.

mail@advokathus.dk

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar ved telefonen

hverdage kl. 08.00 - kl. 15.00.